Navigációs nézetek

Esemény nézet navigáció

Ma

Marica Produkció: A kis gekkó – „Ha mi árnyak”

Bethlen Téri Színház

Apró mese a legapróbbaknak, árnyékszínház készítéssel A balinéz népmese nyomán készült mesénk főszereplője a kis gekkó. Ez a kis gekkó folyton elégedetlenkedik. Addig addig elégedetlenkedik, morcoskodik, amíg segítséget kér a Teremtőtől. Hogy pontosan mit mond a Teremtő a szentjánosbogarakról, meg a tehénlepényt potyogtató tehénről, és persze az esőről, azt megtudhatjátok mesénkből. Apró mese a legapróbbaknak. […]

1600 Ft - 5000 Ft

Paul Foster: I. Erzsébet

Szkéné Színház

Foster színdarabja a világtörténelem egyik legnagyobb és egyik legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket. (120 perc)

3000 Ft - 6000 Ft

Gogol: Egy őrült naplója

Jurányi Ház (SzínházTV)

Gogol Egy őrült naplója című „pétervári elbeszélését” állítja színpadra Bodó Viktor 2016 tavaszán monodráma formájában.

3900Ft

E-Néző #18 – Yoann Bourgeois: Celui qui tombe / Talpon maradni

e-Trafó

Az ember megtanulja elengedni a dolgokat: legyen bármilyen szerelmes egy-egy külföldön látott előadásba, néha lehetetlen megvalósítani azt a Trafó tereiben. Ez történt a Talpon maradni-val kapcsolatban is, ám minden rosszban van valami jó: most, az online térben egy olyan előadást tudunk megmutatni, amelyet élőben nálunk nem lehetett volna látni. (60 perc)

1500 Ft - 4900 Ft

Artur Palyga: A zsidó

Szkéné Színház

A lepusztult kisvárosi iskolát az igazgatója azzal próbálja megmenteni a bezárástól, hogy pénzt szerez egykori tanulójától, a feltehetően jómódú izraeli írótól. Öt különböző korú, hátterű és intelligenciájú személy (iskolaigazgató, lengyel- és angoltanárnő, testneveléstanár és egy katolikus pap) egzisztenciális érdekből – a jövő érdekében – kell, hogy szembesüljön a múlttal, egy tanári szoba jól ismert és […]

2000 Ft - 5000 Ft

Lassított baleset – #kolteszetnapja

e-Trafó

4 nap, 4 vers, 4 videó – vizuális formamenyegző a Költészet Napjára. Alkotók: Szabados Luca, Székely Rozália A videókat keresd a Trafó Facebook-oldalán!

Ingyenes

E-Trafó Különkiadás – Egyszer volt 1.

e-Trafó

Az Egyszer volt… sorozat első részében a nyolcvanas évek egyszerre korlátozásokkal és szabadsággal teli korszakát, az európai táncirányzatoktól elzárt hazai közeget megrengető művészi impulzusokat, valamint azokat az alkotóműhelyeket idézi fel Fuchs Lívia tánctörténész előadása, amelyekben – párhuzamosan az európai táncrobbanással – elindult nálunk is a tánc radikális újragondolása. A közvetítést keresd a Trafó Facebook-oldalán! (120 […]

Ingyenes

Táncműhely #17 – Takács Ramóna: Flow Work

e-Trafó

Ha korábban már eljátszottál a gondolattal, hogy csatlakozz egy órához, azonban valamiért ez a fogadalom nem valósult meg, vagy ha régi növendék vagy, szeretettel várunk az online programsorozaton, amelyet a Trafó Facebook-felületén követhetsz. (90 perc)

Ingyenes

Péterfy-Novák Éva: Egyasszony

Jurányi Ház (SzínházTV)

Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belől (90 perc)

3900 Ft

Fülbevaló #18 – Dr. Panda – DJ set

e-Trafó

Jeremiás István civilben fogorvos, mellette leginkább house- és disco DJ, de nem áll távol tőle az underground, elvontabb zenei világ sem. Az e-Trafó zenei sorozatában az utóbbiba ad betekintést. A közvetítést keresd a Trafó Facebook-oladán! (60 perc)

Ingyenes

Világhazafiak #6 – Derdák András & Orsós László Jakab

e-Trafó

Milyen a világfalu másik utcájában lakni, dolgozni? Milyen az ott, és milyennek látszik az itt - onnan nézve? Beszélgetések online - addig is, amíg találkozhatunk igazán. Aki kérdez: Upor László A közvetítést keresd a Trafó Facebook-oldalán!

Ingyenes

Réti Anna – Ido Batash: EGO TRIP_ online előadás

MU Színház

Az Ego Trip az egyén önmagához és másokhoz való viszonyát kutatja. Születésünk pillanatától kezdve a körülöttünk lévő világ megismerésén dolgozunk. Igyekszünk megismerni és tágítani a korlátainkat, ebben pedig fontos szerepet játszik az idő. Vajon melyik pillanat határoz meg bennünket a leginkább? A múlt? A jövő? Vagy elég mindössze a jelen pillanatot megélnünk és elfogadnunk?

1000 Ft

Nyitott Műterem #18 – Cséfalvay András

e-Trafó

A sorozat tizennyolcadik eseményén, április 15-én Cséfalvay András műtermébe látogatunk el Frazon Zsófia etnográfus, kurátor, a Néprajzi Múzeum muzeológusa vezetésével.

KVTársulat: Terike & Irén

Bethlen Téri Színház

Az előadást látássérültek számára akadálymentesítve, audinarrációval játsszuk. Az akadálymentesítésben partnerünk az AKKU Egyesület. A darab egy újsághír valós tényein alapul:2016 augusztusában két idősödő hölgy, magát NAV ellenőrnek kiadva, póthajakat akart kicsalni büntetés fejében egy belvárosi fodrászszalon vezetőjétől. A történet egyszerre szövevényes, mulatságos és megható; Irén egy középiskolai igazgató jobb napokat látott gyermektelen özvegye, Terike pedig jól […]

500 Ft - 2000 Ft

KVTársulat: Terike & Irén

Bethlen Téri Színház

A darab egy újsághír valós tényein alapul:2016 augusztusában két idősödő hölgy, magát NAV ellenőrnek kiadva, póthajakat akart kicsalni büntetés fejében egy belvárosi fodrászszalon vezetőjétől. A történet egyszerre szövevényes, mulatságos és megható; Irén egy középiskolai igazgató jobb napokat látott gyermektelen özvegye, Terike pedig jól karbantartott nagymamaként próbál állást szerezni, hogy anyagilag segítse a családját, és megvalósítsa […]

2000 Ft - 5000 Ft

e-Néző #19 Szívhangok: Mindennek ellenére?!

e-Trafó

... egy roma anyuka, aki kiharcolja gyerekének az életmentő műtétet ... egy szülésznő hallgató, aki kimegy és nem asszisztál a szülőszobai erőszakhoz ... egy védőnő, aki a járványidőszakban maga próbálja kiépíteni az ellátást a saját körzetében ... egy roma ápolónő, aki napi két órát utazik, hogy pszichiátriai betegeket lásson el és ebből eltartsa a családját […]

1500 Ft - 2900 Ft

Jon Fosse: Én vagyok a szél // TRIP Hajó

Szkéné Színház

A nyílt tengeren céltalanul hánykolódó bárkában ketten vannak: az Egyik és a Másik. Névtelenül, nemtelenül. Közös nevezőjük a Magány. Szófoszlányok, gondolat-reminiszcenciák utalnak valami élhetőre, valamiféle vágyképre, de erős a sodrás, és egyre vonzóbb a mélység. Ebben a párbeszédben minden emberi benne van, még a remény is, hogy partot érnek, hogy megszűnik az ingadozás, egy másik […]

1100 Ft

Arany János: Toldi – Forte Társulat

Szkéné Színház

A 2014-ben végzett fizikai színházi rendező-koreográfus osztály előadása Arany János klasszikusa nyomán. Az innovatív előadás során a teljes Arany-mű elhangzik eredeti nyelven, miközben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg is a darab szerves részévé válik. (110 perc)

2500Ft - 5000Ft

e-Trafó KÜLÖNKIADÁS – Egyszer volt… 2.

e-Trafó

Az Egyszer volt… sorozat 1. részében Fuchs Lívia tánctörténész online előadását hallhattuk, a 2. részben Péter Petra, a Budapest Kortárstánc Főiskola oktatója beszélget a korszak néhány fontos résztvevőjével és formálójával: Angelus Ivánnal, Árvai Györggyel, Berger Gyulával, Goda Gáborral és Nagy Józseffel. A közvetítést keresd a Trafó Facebook-oldalán! (120 perc)

Ingyenes

Táncműhely #18 – Kiss Rebeka Petra: Jógatánc

e-Trafó

A jóga és a tánc áramlását vegyítve egy új órára vár titeket Rebeka! A jóga egyaránt szolgálja a fizikális és mentális gyakorlást, ami egészséget és szellemi tisztaságot biztosít. Így az óra felépítése egy megszokott jógagyakorláshoz hasonló, ami kiegészül a tánc lágy, harmonikus mozgásvilágával. A közvetítést keresd a Trafó Facebook-oldalán! (90 perc)

Ingyenes

Paul Foster: I. Erzsébet

Szkéné Színház

Foster színdarabja a világtörténelem egyik legnagyobb és egyik legellentmondásosabb alakjának, I. Erzsébetnek, a modernkori Anglia megteremtőjének állít emléket. (120 perc)

3000 Ft - 6000 Ft

Gondolat Generátor MESÉLŐ Online – rendhagyó storytelling foglalkozás Mesélő Gondolat Generátor

e-Trafó

A MESÉLŐ egy storytelling foglalkozás. Egy olyan közösségi esemény, ahol a résztvevők egy adott témából inspirálódva oszthatnak meg egymással történeteket színházi játékok segítségével. A Trafó Gondolat Generátor műhely MESÉLŐ - storytelling estje a tavaly évad végi alkalmakhoz hasonlóan, most újra online térbe költözik. A MESÉLŐ Online tehát egy játék, amit egy időben, de mindenki otthonról […]

Ingyenes

A csemegepultos naplója

Jurányi Ház (SzínházTV)

Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével. (90 perc)

3900 Ft

Fülbevaló #19 – Nagy Ágoston [Binaura]: Songlines

e-Trafó

A Songlines egy kísérleti játék, amely az improvizáció, a generatív képalkotás, a grafikus zenei notációk és a nem szokványos tudásmegosztás területeire fókuszál. Az e-Trafó sorozatban bemutatott lecture performansz a munka mellett még további módszerekbe is beavat az algoritmikus tervezés, a szonifikáció és a kreatív kódolás gyakorlati területeiről. (60 perc)

Ingyenes